Ventilatie

Zelf je ventilatie plaatsen? Iedereen kan het!

Dankzij onze zelfontwikkelde begeleidingsmethode kan iedereen zelf ventilatie installeren. Je bespaart hiermee tot de helft van de normale kostprijs. Er is geen enkele technische voorkennis vereist. We zorgen voor de nodige persoonlijke begeleiding zodat je stap voor stap zelf je volledige ventilatiesysteem plaatst. Het installeren en regelen van de centrale ventilatie-unit nemen wij altijd voor onze rekening. Wij werken uitsluitend met de kwaliteitsvolle ventilatiesystemen van het merk Zehnder.

Welk ventilatiesysteem verkies je?

Wij bieden twee soorten ventilatiesystemen aan, telkens van het Nederlands-Zwitserse kwaliteitsmerk Zehnder (het vroegere Stork-Air). Tijdens het eerste kennismakingsgesprek bespreken we uitgebreid welk ventilatiesysteem voor jouw situatie het beste past.

Balansventilatie type D met warmterecuperatie

Dit ventilatiesysteem bestaat uit een centrale ventilatie-unit met een buizennetwerk naar de verschillende ruimtes. In de vochtige ruimtes – waaronder de badkamer, wasplaats en de toiletten – wordt de vochtige, ‘vuile’ lucht afgezogen.

In andere ruimtes wordt er een gelijkaardige hoeveelheid ‘verse’ lucht toegevoegd. De centrale ventilatie-unit stuurt daarbij alles aan. De warmte uit de afgezogen lucht wordt gebruikt om de inkomende verse lucht maximaal op te warmen. Dit systeem met warmterecuperatie is dus uitermate energievriendelijk.

Vraaggestuurde ventilatie type C+

Bij het vraaggestuurde ventilatiesysteem wordt de ‘vuile’ lucht afgezogen in de zogeheten natte ruimtes. Tegelijkertijd wordt er in de leefruimtes automatisch verse lucht van buiten aangezogen via raamroosters.

Dit budgetvriendelijke ventilatietype vraagt een beperkter buizennetwerk. Er vindt evenwel geen warmterecuperatie plaats.

Wat omvat onze unieke begeleidingsmethode voor het zelf leggen en installeren van ventilatie?

Bij ons krijg je geen standaard bouwpakket waarmee je zonder begeleiding je ventilatie zelf moet leggen. Dankzij onze stapsgewijze aanpak ben je verzekerd van de nodige persoonlijke begeleiding. Met onze methode kan iedereen zelf ventilatie leggen. Je hebt geen enkele technische voorkennis nodig.

① Vrijblijvende bespreking van het gewenste ventilatiesysteem

We nodigen je op afspraak vrijblijvend uit in onze kantoren in Herselt. Hier lichten we de mogelijkheden toe en demonstreren we je de verschillende ventilatiesystemen. Zo kies je met kennis van zaken het juiste ventilatietype.

Neem zeker je bouwplan mee of stuur het vooraf digitaal op. Samen bekijken we hoe je ventilatiesysteem best wordt ingebouwd.

We leggen je ook alles uit over onze zelf ontwikkelde begeleidingsmethode. Voor dit kennismakinggesprek voorzien we zeker een tweetal uur. Ook afspraken ’s avonds of op zaterdag zijn mogelijk.


② Je ontvangt een compleet technisch voorstel met prijsofferte

Op basis van het kennismakingsgesprek werken wij op een grondplan een volledig technisch voorstel uit. Daarbij voegen we een gedetailleerde prijsofferte met een helder overzicht van de nodige materialen. Dit prijsvoorstel ontvang je een tweetal weken na onze persoonlijke ontmoeting.


③ Individuele startcursus

Wanneer je voor ons kiest om zelf je ventilatie te installeren, dan start onze begeleidingsmethode met een individuele cursus.

We maken een afspraak – ook ’s avonds of op zaterdag is mogelijk – waarop je in Herselt langskomt met alle familieleden en vrienden die je zullen helpen.

Aan de hand van jouw grondplan ontvang je heldere leginstructies. Stap voor stap overlopen we de installatie van jouw ventilatiesysteem.


④ Legplannen én instructies op maat

Na afloop van de cursus ontvang je geplastificeerde legplannen op groot formaat. Daarbij krijg je ook een zelfontwikkeld draaiboek, vooral bestaande uit foto’s.


⑤ Eerste levering op de werf

We leveren de materialen afhankelijk van de voortgang van de installatiewerken. Alle materialen worden door ons persoonlijk geleverd. Dit geeft ons meteen ook de kans om bijkomende toelichting te geven.


⑥ Hulp is altijd bereikbaar: onbeperkt aantal werfbezoeken

Na het leveren van de materialen kan je op je eigen tempo aan de slag.

Met alle mogelijke technische vragen ben je 7 dagen op 7, 24 uur op 24 welkom.

Wanneer nodig komen wij langs op de werf om je opnieuw op weg te helpen. Onze begeleidingsmethode omvat een onbeperkt aantal persoonlijke werfbezoeken.


⑦ Installatie en afregelen van de ventilatie-unit

Het installeren en afstellen van de centrale ventilatie-unit gebeurt altijd door ons. Daarbij controleren we nauwgezet of je de ventilatiebuizen correct hebt geplaatst.

Wij zijn bovendien gecertificeerd om je ventilatiesysteem correct af te regelen en hiervoor het vereiste attest af te leveren.


⑧ Bekijk het werkingsprincipe voor een ventilatiesysteem


Ventilatie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x