Zonnepanelen


Iedereen kan zelf pv-panelen leggen of installeren

Wil je zelf zonne-energie opwekken en geld besparen op je energierekening? Dan zijn PV-panelen (fotovoltaïsche panelen) een uitstekende keuze. En wist je dat je ze ook gemakkelijk zelf kunt installeren op platte daken? Hier is alles wat je moet weten:

Dit is wat je moet weten over zonne-energie:

ZONNEPANELEN

Zonne-energiepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen (PV-panelen) genoemd, zijn systemen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Deze panelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen die zonlicht absorberen en omzetten in gelijkstroom (DC).

Hoe werken Zonne-energiepanelen?

  1. Zonlicht valt op de fotovoltaïsche cellen van de panelen.
  2. De cellen absorberen het zonlicht en genereren een elektrische stroom.
  3. Deze gelijkstroom (DC) wordt omgezet in wisselstroom (AC) door een omvormer.
  4. De wisselstroom wordt gebruikt om elektrische apparaten in huis van stroom te voorzien.
  5. Eventueel overschot aan elektriciteit kan worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet of opgeslagen d.m.v. een batterij.

VOORDELEN VAN ZONNE-ENERGIEPANELEN

  1. Duurzaamheid: Zonne-energie is een schone, hernieuwbare energiebron die de uitstoot van broeikasgassen vermindert en bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

  2. Kostenbesparing: Door gebruik te maken van zonne-energie kan je jouw energierekening aanzienlijk verlagen, waardoor je meteen geld bespaart.

  3. Onafhankelijkheid: Met zonne-energie ben je minder afhankelijk van energieleveranciers en stijgende energieprijzen. Je kunt zelf elektriciteit produceren op jouw eigen terrein.

  4. Subsidies en belastingvoordelen: In sommige gevallen zijn er subsidies en belastingvoordelen beschikbaar voor de installatie van zonne-energiepanelen, waardoor de initiële investering vaak sneller wordt terugverdiend.


Hoe verloopt onze unieke begeleidingsmethode ?

Bij ons ga je niet zonder begeleiding aan de slag met een standaard zelfbouwpakket. Onze methode staat garant voor een persoonlijke opvolging én voor maatwerk, vanaf de eerste kennismaking tot en met de finale oplevering van je pv-installatie. 

Heb je nog vragen over het installeren van zonnepanelen op een plat dak of wil je professioneel advies? Neem gerust contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. 

① Samen tekenen we je PV-installatie uit

We maken een afspraak – dat kan perfect ’s avonds of tijdens het weekend – voor een eerste kennismakingsgesprek in onze kantoren in Herselt. Je neemt je bouwplannen mee of – beter nog - stuurt deze vooraf digitaal door.

Tijdens dit gesprek lichten we onze begeleidingsmethode toe én bespreken we de gewenste PV-installatie al dan niet in combinatie met een batterij.


② Technisch voorstel met grondplan én gedetailleerde prijzen

Na het kennismakingsgesprek gaan wij aan de slag voor het uitwerken van een grondplan met een technisch overzicht van je volledige PV-installatie. Dit complete voorstel ontvang je na ongeveer twee weken.

Daarnaast ontvang je een gedetailleerde en overzichtelijke offerte met de vereiste materialen. Dankzij de unieke structuur van onze prijsoffertes zie je in één oogopslag welke materialen je nodig hebt voor ieder onderdeel van je PV-installatie.


③ Individuele startcursus mét je familie of vrienden die komen helpen

Wanneer je - na eventuele wijzigingen aan ons voorstel – beslist hebt om zelf je zonnepanelen te leggen met onze begeleiding, starten we met een eerste individuele cursus via Zoom. Naast jezelf kunnen ook vrienden en familie die komen helpen deze Zoom sessie mee volgen. Bovendien wordt de hele cursus ook opgenomen zodat je die achteraf nog eens opnieuw kan bekijken.

Tijdens de cursus krijg je - op basis van jouw legplan - heldere instructies voor de eerste fase van de werken: het aftekenen, het slijpen en het leggen van de vereiste elektriciteitskabels. 


④ Legplannen en instructies op maat, met pictogrammen en een draaiboek met foto's

Tijdens de persoonlijke cursus ontvang je de geplastificeerde legplannen voor jouw PV-installatie met bijhorende instructies. Deze instructies illustreren we met een zelfontwikkeld draaiboek dat voor 90% uit foto’s bestaat.


⑤ Eerste levering op de werf

We staan persoonlijk in voor het leveren van de materialen op de werf. Deze eerste levering omvat uitsluitend de materialen voor de eerste fase van de werken. Tijdens het leveren geven we je nog de laatste tips.

Alle materialen zijn gemarkeerd zodat je - dankzij de overeenkomende symbolen op het legplan – onmogelijk vergissingen kan maken.


⑥ Hulp is altijd bereikbaar: onze methode is inclusief een onbeperkt aantal werfbezoeken

Na het leveren van de nodige materialen, kunnen jij en je team van vrienden en familie aan de slag. Daarbij volg je gewoon je eigen tempo.

Wij zijn 7 dagen op 7,  telefonisch bereikbaar voor alle mogelijke vragen. Twijfel niet, bel ons gerust als je het ergens niet weet.

Onze unieke begeleidingsmethode voor het zelf leggen van PV-panelen of het installeren van domotica omvat een onbeperkt aantal werfbezoeken. Wanneer nodig komen we langs om je opnieuw op weg te helpen.


⑦ Demonstratiemoment op de werf + plaatsing omvormer en/of batterij

Wanneer alle PV-panelen er liggen, start de eindfase van je zelfbouwproject. Daarbij maken we een afspraak voor de levering en plaatsing van de omvormer en/of batterij.

Op hetzelfde moment organiseren we een persoonlijk demonstratiemoment op de werf. We laten je daarbij zien hoe je via een app alle informatie kunt bekijken.

Kortom, we nemen samen stap voor stap de volledige eindafwerking van je PV-installatie door.


⑧ keuring van de zonne-panelen

Wij regelen bovendien de officiële keuring en zijn op het moment van de keuring ook altijd zelf aanwezig. 

Zonnepanelen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x