Alarm & Camera

Unieke doe-het-zelfservice voor alarminstallaties en bewakingscamera’s

Wij ontwikkelden een unieke doe-het-zelfservice om fors te besparen op de installatie van een alarminstallatie en/of bewakingscamera’s bij je thuis. Op basis van onze heldere legplannen ga je zelf aan de slag voor het plaatsen van alle bekabeling en de montage van de componentbehuizingen. De finale aansluitingen, configuratie en ingebruikname van de alarminstallatie of camerabewaking nemen wij als erkende beveiligingsinstallateur op ons. Je realiseert een besparing tot maar liefst 40 procent.

Benieuwd hoe veilig uw woning is?

Wanneer zelf je alarminstallatie en/of camerabewaking installeren?

Onze unieke begeleidingsmethode maakt het zelf installeren van een alarminstallatie en/of camerabewaking haalbaar voor iedereen.

Je bespaart op de dure werkuren voor het plaatsen van de bekabeling en de montage van de verschillende componenten, want deze werken voer je zelf uit. Het aansluiten, configureren en programmeren van de installatie nemen wij als erkende beveiligingsspecialist (erkenning via FOD Binnenlandse Zaken) voor onze rekening.

Onze doe-het-zelfaanpak met bekabelde systemen richt zich in de eerste plaats op nieuwbouwprojecten en totaalrenovaties. Voor bestaande woningen of kleinere verbouwingen adviseren we een alarminstallatie met draadloze detectoren. Dit vereist minder slijpwerken voor het plaatsen van de bekabeling.

Wij werken uitsluitend met INCERT-gekeurde materialen van gerenommeerde fabrikanten. Zo ben je zeker van een alarmsysteem en/of bewakingscamera’s die voldoen aan de hoogste standaarden inzake betrouwbaarheid en levensduur.

Wat zijn onze mogelijkheden voor alarminstallaties en camerabewaking?

Net zoals overige zichzelf respecterende beveiligingsfirma’s garanderen wij maatwerk op basis van een onderbouwde veiligheidsanalyse.

Alarminstallaties

Onze alarminstallaties zijn samengesteld uit de traditionele componenten: alarmcentrale, codeklavieren, sirene en een netwerk van detectoren.

Naast de volumetrische detectoren die beweging in een ruimte kunnen vaststellen, werken we met perimetrische detectoren (magneetcontacten op ramen en deuren).

De alarminstallatie is vanop afstand aan te sturen via een app op je smartphone of tablet. Een aansluiting op een meldkamer is optioneel mogelijk. 

Camerabewaking

Wij werken met IP-beveiligingscamera’s (minimum 4 megapixel) van de nieuwste generatie. Deze digitale beveiligingscamera’s garanderen in elke situatie scherpe beelden. De geregistreerde beelden worden bewaard op een recorder en zijn vanop afstand op elk moment consulteerbaar via een app op je smartphone of tablet.

Wat omvat onze unieke begeleidingsmethode voor het zelf installeren van een alarminstallatie en/of camerabewaking?

① Veiligheidsanalyse op basis van je ontwerpplan of een plaatsbezoek.

Op basis van je ontwerpplan bij nieuwbouw of een plaatsbezoek bij een totaalrenovatie, gaan wij als veiligheidsexperts aan de slag voor het opstellen van een veiligheidsanalyse.

Daarbij luisteren we uiteraard ook nauwgezet naar jouw wensen en verwachtingen. Wat verwacht je van de alarminstallatie en/of de camerabewaking? Wil je ook een bewaking van de buitenruimtes of alleen binnen?


② Uitwerken van technisch concept en bijhorende legplannen

Op basis van onze veiligheidsanalyse en de bespreking van je wensen, werken wij een technisch concept uit voor je alarminstallatie en/of camerabewaking.

  • Waar komen de verschillende types van detectoren?
  • Op welke plaatsen installeren we best de camera’s?
  • Hoeveel codeklavieren zijn er nodig?
  • Wat is de beste locatie voor de sirene?

Dit technisch concept werken we samen met de legplannen uit. Deze legplannen verduidelijken welke kabels op welke plaatsen moeten worden voorzien voor de alarminstallatie en de camerabewaking.


③ Instructies en cursus

Onze begeleidingsmethode voor het zelf installeren van een alarmsysteem en camerabewaking omvat een duidelijke taakverdeling.

Jij concentreert je op het trekken van de kabels, inclusief de vereiste slijpwerken, en het monteren van de behuizingen.

Als erkende beveiligingsexperts staan wij vervolgens in voor de aansluitingen, de configuratie en de programmatie.

Het plaatsen van de kabels en het installeren van de behuizingen is vrij eenvoudig. Je krijgt hiervoor de nodige instructies en opleidingen, al dan niet samen met onze opleiding voor het plaatsen van elektriciteit en domotica.


④ Levering ter plaatse

We leveren ter plaatse alle nodige materialen. Elk onderdeel en iedere kabel is gelabeld zodat je perfect weet wat je waarvoor moet gebruiken.


⑤ Jij gaat aan de slag

Conform de gemaakte afspraken ga jij aan de slag voor het trekken van de verschillende soorten kabels voor je alarmsysteem en/of camerabewaking. Je bespaart hiermee fors op de werkuren.


⑥ Aansluiting, configuratie en programmatie

Wij komen als erkende beveiligingsexperts langs voor een controle van de geplaatste kabels en behuizingen.

Wanneer alles correct is geïnstalleerd, verzorgen wij de aansluitingen. In een volgende stap configureren en programmeren we het systeem zodat je alarmsysteem en camerabewaking volledig gebruiksklaar is.


⑦ Alle vereiste naservice

Na de installatie zijn wij 7 dagen op 7, 24 uur op 24 bereikbaar voor alle vragen en technische problemen met je alarminstallatie of systeem voor camerabewaking.

Ook voor het verplichte jaarlijkse onderhoud van je alarminstallatie kan je op ons serviceteam rekenen.
Alarm & Camera

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x