Elektriciteit & Domotica

Iedereen kan zelf elektriciteit leggen of domotica installeren

Zelfbouw elektriciteit hoeft niet moeilijk te zijn. Dankzij onze zelfontwikkelde begeleidingsmethode kan iedereen – 100% gegarandeerd - zelf elektriciteit leggen of een domotica systeem installeren. Op die manier bespaar je tot de helft op de prijs van je elektrische installatie. Zowel een centraal relaissysteem als domotica behoren tot de mogelijkheden. Tijdens een persoonlijk intakegesprek lichten we je graag beide opties toe.

Welk elektriciteitssysteem past het best bij jou?

CENTRAAL RELAISSYSTEEM

Bij een intelligent of ‘smart’ relaissysteem trekken we alle leidingen naar de verdeelkast. Dit laat toe om centraal geavanceerde functies in te bouwen, vergelijkbaar met een aantal mogelijkheden die we kennen van domotica. Zo kan je ook gebruik maken van timers en paniekfuncties. Dankzij onze unieke begeleidingsmethode leg je zelf probleemloos een relaissysteem aan voor een uiterst scherpe prijs.

DOMOTICA

Met Niko Home Control bieden wij een ‘state of the art’ domotica aan waarbij je alle kabels perfect zelf legt. Met dit domoticasysteem bespaar je actief energie. Het centrale domoticasysteem stuurt alle functies aan. Je woont veiliger en comfortabeler. Elke installatie is volledig maatwerk, perfect uit te breiden in de toekomst.


Hoe verloopt onze unieke begeleidingsmethode ?

Bij ons ga je niet zonder begeleiding aan de slag met een standaard zelfbouwpakket. Onze methode staat garant voor een persoonlijke opvolging én voor maatwerk, vanaf de eerste kennismaking tot en met de finale oplevering van je elektriciteitsinstallatie. Wij garanderen dat iedereen zelf elektriciteit kan leggen.

① Samen tekenen we je elektrische installatie uit

We maken een afspraak – dat kan perfect ’s avonds of tijdens het weekend – voor een eerste kennismakingsgesprek in onze kantoren in Herselt. Je neemt je bouwplannen mee of – beter nog - stuurt deze vooraf digitaal door.

Tijdens dit gesprek van ongeveer twee uur lichten we onze begeleidingsmethode toe én bespreken we de gewenste elektriciteitsinstallatie.

Zo bekijken we samen waar in je woning de stopcontacten moeten komen, de lichtpunten, etc… Ook geven we je alle informatie zodat je kan kiezen voor een traditionele elektriciteitsinstallatie, een relaissysteem of domotica.


② Technisch voorstel met grondplan én gedetailleerde prijzen

Na het kennismakingsgesprek gaan wij aan de slag voor het uitwerken van een grondplan met een technisch overzicht van je volledige elektriciteitsinstallatie. Dit complete voorstel ontvang je na ongeveer twee weken.

Daarnaast ontvang je een gedetailleerde en overzichtelijke offerte met de vereiste materialen. Dankzij de unieke structuur van onze prijsoffertes zie je in één oogopslag welke materialen je nodig hebt voor ieder onderdeel van je elektriciteitsinstallatie.


③ Individuele startcursus mét je familie of vrienden die komen helpen

Wanneer je - na eventuele wijzigingen aan ons voorstel – beslist hebt om zelf je elektriciteit te leggen met onze begeleiding, starten we met een eerste individuele cursus via Zoom. Naast jezelf kunnen ook vrienden en familie die komen helpen deze Zoom sessie mee volgen. Bovendien wordt de hele cursus ook opgenomen zodat je die achteraf nog eens opnieuw kan bekijken.

Tijdens de cursus krijg je - op basis van jouw legplan - heldere instructies voor de eerste fase van de elektriciteitswerken: het aftekenen, het slijpen en het leggen van de vereiste elektriciteitskabels. 


④ Legplannen en instructies op maat, met pictogrammen en een draaiboek met foto's

Tijdens de persoonlijke cursus ontvang je de geplastificeerde legplannen voor jouw elektriciteitsinstallatie met bijhorende instructies. Deze instructies illustreren we met een zelfontwikkeld draaiboek dat voor 90% uit foto’s bestaat.


⑤ Eerste levering op de werf

We staan persoonlijk in voor het leveren van de materialen op de werf. Deze eerste levering omvat uitsluitend de materialen voor de eerste fase van de elektriciteitswerken. Tijdens het leveren geven we je nog de laatste tips.

Alle kabels zijn gemarkeerd zodat je - dankzij de overeenkomende symbolen op het legplan – onmogelijk vergissingen kan maken.


⑥ Hulp is altijd bereikbaar: onze methode is inclusief een onbeperkt aantal werfbezoeken

Na het leveren van de nodige materialen, kunnen jij en je team van vrienden en familie aan de slag. Daarbij volg je gewoon je eigen tempo.

Wij zijn 7 dagen op 7, 24 uur op 24 telefonisch bereikbaar voor alle mogelijke vragen. Twijfel niet, bel ons gerust als je het ergens niet weet.

Onze unieke begeleidingsmethode voor het zelf leggen van elektriciteit of het installeren van domotica omvat een onbeperkt aantal werfbezoeken. Wanneer nodig komen we langs om je opnieuw op weg te helpen.


⑦ Demonstratiemoment op de werf

Wanneer alle elektriciteitskabels er liggen en de pleisterwerken klaar zijn, start de eindfase van je zelfbouwproject. Daarbij maken we een afspraak voor de levering van de volgende lading materialen.

Op hetzelfde moment organiseren we een persoonlijk demonstratiemoment op de werf. We laten je daarbij zien hoe je stopcontacten moet installeren, lichtschakelaars moet aansluiten, etc…

Kortom, we nemen samen stap voor stap de volledige eindafwerking van je elektriciteitsinstallatie door.


⑧ Installatie van zekeringkast of centrale domotica-unit gebeurt altijd door ons

De voorbereiding en plaatsing van de zekeringkast of de installatie en programmering van de centrale domotica-unit gebeuren altijd door ons. Daarbij controleren wij grondig of je alles geplaatst hebt zoals het hoort.

Wij regelen bovendien de officiële keuring en zijn op het moment van de keuring ook altijd zelf aanwezig. Je mag er dus 100% zeker van zijn dat je de elektriciteit gelegd hebt volgens de regels van de kunst én dat alles functioneert zoals het hoort.


Elektriciteit & Domotica

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x